WIE BEN IK

Een nieuwe generatie volkszangers. Ray Lubrecht is nog jong, geboren in 2000, maar de warme klank van zijn stem verraadt zijn ervaring met het levenslied.

Zijn authentieke optredens in het hele land blijven niet onopgemerkt in de media. En  Niet alleen door de het publiek maar ook door verschillende muzikale collega’s wordt Ray veelvuldig geprezen.

Dat leidt tot een bijzondere samenwerking: in Mei 2019 brengt hij in samenwerking met Frank Verkooyen de single “Kan jou niet vergeten” uit,
die werd gepresenteerd tijdens een release-party op het biljart van café Mes in de haringstad. Dit nummer (“Kan jou niet vergeten”) is nog altijd terug te vinden op een verzamel album. Samen met onder andere Willem Barth, Peter Beense en Colinda is de Vlaardinger te beluisteren op de cd ‘Nazomeren’.

In November 2019 brengt Ray zijn tweede solosingle “ Als ik maar bij jou ben”, in samenwerking met wederom Frank Verkooyen, Marcel, en Mickey Fisser. Het nummer is een cover van het Italiaanse lied ‘L’italiano’ van Toto Cutugno uit 1983. Eerder scoorde de Volendamse band Canyon al eens een knoeperd van een hit met dezelfde Nederlandse bewerking.

Ook de Nederlandse enclave op de Spaanse Costa Brava zet Ray in de zomer op zijn kop. Dit alles levert hem bovendien een #28-notering op in de Belgische Nederlandstalige top 30, en meer dan 200.000 streams op Spotify! Verder treedt Ray dat jaar onder meer op tijdens Matinee Live en gaat 2 keer op promotour.

Zingen zit hem in het bloed. Als kind heeft Ray al een voorkeur voor de levensliederen van Koos Alberts André Hazes, volkshelden die hij ook daarna regelmatig zal eren met zijn repertoire.

Ray Lubrecht heeft zich anno 2020 ontwikkeld tot dé nieuwe artiest van Nederland, die met zijn karakteristieke stem – ondanks zijn leeftijd – jong en oud weet te raken.

NIEUWE SINGLES